mandag, august 18, 2014

1 people jewelry


1 people er et smykke firma der går meget op i at give køberen en lille historie med på vejen om smykket. 
40 % af 1 people's overskud går til udviklingslande som de sammenarbejder med. De penge bliver fx brugt til skoler, brønde infrastruktur mm. 1 people gør meget ud af at vide hvor deres smykker bliver produceret. Derfor søger de for at de små farbrikker i udviklingslandende, som producere smykkerne har en fair behandling af medarbejderne og en fair lønning. 



Jeg har fået et smukt smykke fra 1 people, som ses oven over på billedet. Hver ting i smykket købes hver for sig. Kæden hedder Phoenix. Den røde kugle hedder Indian Togetherness. Den sølv kugle hedder Globe of Movement. Hvide kugle hedder South African Roots.


En menneskeskabt rubin. Skabt i hænderne på det traditionelle folk fra Rajasthan, som arver kundskaberne til at slibe facetter fra deres familie som en gave. Det er deres familie-ejede kunstform, som videregives fra generation til generation. I Indien markeres samhørighed med den røde farve. Samhørighed er fundamentet, hvor kærlighed kan vokse. Rubiner er kendt for at forstærke din kærlighed til livet. 
Denne Treasure symboliserer den samhørighed og kærlighed, som binder verden sammen.


Skabt i et lokalt keramisk værksted udenfor Wellington, hvor marginaliserede lokale kvinder ruller lerkuglerne i hånden. Sjælen er vores indre rødder. Denne lerkugle er skabt af de sydafrikanske rødder, den jord, som nutidens liv også leves på. 
For Desiree Malan er denne Treasure ”fuld af sjæl og lavet med kærlighed i solrige Sydafrika”. Den symboliserer de indre rødder. En kerne i vores eksistens, som vi former og åbenbarer.




Denne Globe har på begge sider skvulpende bølger forneden med store cumulus skyer over sig.
Skyer bevæger sig og ændrer formationer, ligesom bølgerne på de fem store have. På samme måde ændrer og tilpasser mennesket sig, når nye erfaringer gøres eller en ny retning må tages. Det er bevægelsen og det omskiftelige - udfordringerne man møder - der gør det muligt at udvikle sig som menneske.



- Mathilde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar